Éves munkák- 2. nap

Ma is hárman álltak ki elénk, hogy a hónapokon keresztül gyűjtött tudást és gondolataikat megosszák velünk. És ezek oly mértékben sikerültek, hogy büszkeségévé válhat az alkotóiknak és az egész iskolának.

Elsőként a minimál fashion volt terítéken, előadója Szemere Kamilla. Jó volt hallgatni, végig mintha egy mesét mesélt volna. Beavatott minket divattervezői karrierjének az elejébe, (mely bizonyos első ruhadarabja egy ajándék volt) és abba, hogy hogyan tanítgatta saját magát, önszorgalomból. Tapasztalatain keresztül mutatta meg, hogy mivel jár egy ruha elkészülte az ötlettől a hordásig. Művészi munkája egy egész kollekció; oly minőségi, hogy divatlapok oldalain is kevés ilyet látni.A közönség női részét egy az egyben megvette.

Takács Keve némi töprengés után választotta a férfi cipőkészítést témájául; a bőrművesség hozományaként. Ez igen jó döntésnek bizonyult, mert remek előadást halottunk tőle is. Mint kiderült; teljes mértékig belevetette magát a szakmába és alaposan kitanulta az elegáns oxfordi stílust. Előadásának első felében bemutatta művészi munkájának, (amit minden úriember megirigyelhetne) és az ilyesfajta cipók elkészültének lépéseit. Második felében a cipő történelmét ismertette, párosítva hozzá saját; igen érdekes gondolatait.

Németh Áronnak sikerült az egész iskolát lázba hoznia. A bitcoin és a blokklánc bonyolult világát hihetetlen logikával és egyszerűséggel tudta elmagyarázni. Az egészet az alapoknál kezdte; a működésének legelemibb részét is átadta, majd darabokra szedte a témát és fokozatosan értette meg, végül rakta egymásra a darabokat, míg végül összeállt az egész rendszer működése és lényege. Felvetette, hogy milyen lenne, ha a blokklánc technikát a „jó” szolgálatába állítanánk, és kórházak, akár egész államok szerkezete alapulna rajta. Gondolatok maradtak utána.

Sáfrány Sába

2018-03-20T20:10:36+00:00 2018. március 20. kedd|Categories: Aktuális|