Éves munkák- 5.nap

Az előadók sorából a mai nap négy ember következett. És mi ismét sokkal gazdagabban térhettünk haza.

Mikovics Ádám illusztrációi bámulatosak voltak, nem csoda; hiszen a webdesign-ról adott elő, és nagyon ért hozzá. Egészen kiskora óta foglalkozott az elektronikával és a programozásokkal, de ide kisebb kanyarokkal jutott. Kellemes stílusban mesélt az oldalak, és azok kinézetének fejlődéséről és mindenről, amiről a témában tudni illik. Művészi munkája egy egész design rendszer írása, melyet hihetetlen aprólékossággal készítgetett, szívét-lelkét beleadva.

Következőleg a villámolvasás elméletét tanulhattuk meg, mely képes forradalmasítani a magolást. Ennek a varázslatnak Kovács Rea volt a tanítója. Egy igen fontos résszel; az agy működésével kezdte és csak azután tért rá magára a technikára. Nagyon szépen, részletesen vette végig a lépéseket, (ismerkedés a könyvel, előzetes áttekintés, fotóolvasás, aktiválás) melyeket aranyosan illusztrált. Művészi munkaként egy villámolvasás tanfolyamot tartott. Végig mosolygott, minden mondatában benne volt a karaktere, még a szkeptikus kérdésekre is nevetve felelt.

Rostás Eszter az anorexiából kivezető útról beszélt hihetetlen lélekjelenléttel. Elsőnek a betegséget magát, és annak a bulémiától való különbségét tisztázta. Aztán a saját történetét mesélte el, kedvesen, melegen, végig nyugodt és tényszerű maradt. A félév alatt kitűzött célja volt; rengeteg küzdéssel a gyógyulását próbálta meggyorsítani, s egy hatalmas önismereti utat járt be. Művészi munkájába élményeit és gondolatait vetette.

Mayer Márton úgy döntött, hogy a természetfilmezést nem másoktól, hanem saját tapasztalatain és munkáján keresztül tanulja meg. Ez alalatt a féléves folyamat alatt rengeteg tudást szerzett, kiismerte az erdő beszédét, a vadak viselkedését/életét. Remek humorú, pörgős előadásában ezt mind átadta nekünk is, az érdekességekkel, nehézségekkel fűszerezve természetjárásának elmesélését. Természetesen a vágást és a hangszerelést se bízta másra; időt és energiát nem kímélve dolgozottvele; így a végén egy gyönyörű, néhol könnyed, néhol pedig töprengő alkotást láthattunk.

Sáfrány Sába

2018-03-26T18:41:37+00:00 2018. március 23. péntek|Categories: Aktuális, Alaplap|