Éves munkák- 6. nap

Az éves munkák 6. napján is jobbnál-jobb előadasokat hallhattunk!

Volf Márton a témaválasztásnál gondolkodóba esett, de végül az ágykészítést választotta a pálinkafőzés helyett (bár én a helyében telhetetlen módon az ágyaspálinkát válsztottam volna). Tehát ágyat készített magának, mert vágyott már egy nagyobb ágyra. Tervezés után ki is választotta a szép lucfenyő deszkákat hozzá, és nagyapja segítségével neki is állt a munkához. Két végét hullám formára vágták, és éleit bemarással díszítették. A fa kezelése még hátra van, de marci már így is elégedett! Elmondta, hogy munkája során nagyon megtetszett neki az asztalosság, és úgy érzi lelkileg is kötődik az ágyához!

Döbröntei Klára is sokat tervezgetett! Csehov Sirályához készített jelmezeket. Nagyon körüljárta a témát! A ruhák tervezésénél figyelembe vette a színészek személyiségét, a darabban való karakterüket,  és mozgásukat is. A ruhák színét és anyagát is gondosan, a darab hosszas elemzésével döntötte el. Ez a sok munka meg is térült, a végeredmény egyértelműen magas színvonalú lett! Jelmezeit be is mutatta egy a saját maga által készített térbeli installáció keretében.

Kotroczó Gyula két kérdést tett fel éves munkája elején: Ki a szamuráj? És mit keres a kertvárosban? Semelyikre sem tudtuk a válszt, de szerencsére segítségünkre volt, és elmagyarázta, hogy a kertvárosi szamuráj ő maga. Gyula élete nem haladt jó irányba ezért is határozta el hogy iskolát vált. Így került hozzánk 10. félévkor. Úgy érezte innentől számítva már másvalaki lett, ez abból is kiderült, hogy a szamurájok életét tekintette példának. Életében fontos szerepet játszott még a fafaragás. Tudta, éves munkája is erről fog szólni, de az eredeti ötlettől kicsit eltért: egy női aktfaragvány helyett egy díszes szamuráj páncélt készített. A páncélt 163 darab többször le kezelt darabból állította őssze: egy rendkívül erős anyagra bőrművesség segítségével varrta rá a 7 mm vékony fa lamellákat.

Vajda Gegrely

2018-03-26T20:38:36+00:00 2018. március 26. hétfő|Categories: Aktuális, Alaplap|